недеља , 26 март 2023

Android Box, pretvara vaš obični TV u Smart!

Neki bi se mogli zapitati šta će mi android box kada danas možeš naći smart TV po ceni od već 17-18000.

Istina, ali da budemo iskreni u tom cenovnom rangu možete naći smart modele marki kao što su Fox, Vox, Favorit itd. Ti modeli su sve samo ne funkcionalni smart televozori.

Jeftini modeli funkcionišu na zastarelim androidima, primera radi danas ove marke gore nude android 7 na aktuelnim modelima (znači 4 godine star sistem bez mogućnosti updejta). Jedina stvar koju verovatno možete da koristite bez problema za sada je Youtube.

Kad kažem smart podrazumevam normalno korišćenje pretraživača, gledanje online filmova, Netflix, HBO GO, Youtube app i slične.

Ukoliko želite TV koji podrazumeva sve to na najnovijem sistemu morate da odvojite bar 40k+.

Ali da li je zaista tako?

Šta je Android Smart Box

Android Box je u osnovi uređaj veličine vašeg rutera ili D3 uređaja koji pretvara bilo koji Tv u funkcionalni smart uređaj.

Povezivanjem preko HDMI kabla, mogućnost čitanja USB, najnoviji android sistem, već preinstalirane popularne aplikacije kao Netflix i Youtube su samo neke od brojnih mogućnosti.

Da ne spominjemo da je podržana rezolucija od 1-4k postala standrad danas (izgleda da je Full HD odjednom prevaziđen u zadnje vreme).

S obzirom da je sama konfiguracija uglavnom jača nego kod jeftine pa čak i srednje klase smart televizora omogućava vam lako i brzo korišćenje svih pogodnosti do maksimuma bez kočenja sistema.

Koliko košta Android Box

U ovom je lepota ovog uređaja, njegova cena varira od 20-100$ međutim uređaj sa specifikacijama koje smo naveli gore se kreće u rangu od 30-55$.

Lično smatram da je isplativije uzeti primera radi Vox televizor 4k 39″ za nekih 23-25k + android box za 5000 i za 30000 imati 4k smart uređaj, nego uzeti full HD Smart Vox tv za 30 000 s kojim jedva funkcionišete kada ste online.

Za one koji ne znaju šta znače izrazi tipa: Full HD, 2k, 4k itd na sledećem linku možete videti objašnjenja: Rezolucija ekrana, objašnjenje!

Gde kupiti Android Box

Ovde su već mišljenja podeljena, ako se krećemo u cenovnom rangu o kome smo pričali jasno je da se govori o uređajima iz Kine, uglavno Aliexpressa.

Sad neko bi preporučio da se uzme sa našeg sajta Kupujem Prodajem dok neko preferira opciju naručivanja direktno sa Aliexpressa.

Lično savetujem kupovinu preko naših ljudi koji se bave prodajom istih.

Istina uređaj je za nijansu skuplji, ali ako ukoliko ste naleteli na uspešnog prodavca (pod uspešnog mislim nekoga ko je već razradio posao i uveliko u njemu) možete se nadati priznavanju garancije kao i pomoći oko podešavanja samog uređaja i instalacije aplikacija.

Da ne spominjem da umesto 45-60 dana vi dobijate uređaj za 2 dana.

Bitno je da obratite pažnju kod naručivanja koja je verzija androida u pitanju (ne preporučujem ništa ispod Android 9 OS).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *