субота , 4 фебруар 2023

Besplatni VPN i aktiviranje

Danas je izuzetno teško naći dobar, a besplatan VPN koji vam neće tražiti nikakve kartice ili Paypal podatke nudeći pristojnu mogućnost anonimnog surfovanja.

Budimo iskreni većina ih nudi 30 dana promo period ali morate da unesete podatke sa kartice i onda ručno otkažete pre isteka 30 dana da vam ne bi naplatili.

Šta je VPN i za šta se može koristit smo obradili u drugom članku koji možete videti na linku: VPN i njegova primena

ProtonVPN – besplatno rešenje

Ovaj server po ličnom mišljenju nudi jedne od najboljih free opcija. U osnovi nudi vam 4 paketa od koji je prvi free sa najmanje opcija i svaki sledeći nudi više pogodnosti po ceni od 4/8/24e mesečno .

Free paket koji nas zanima nudi anonimno surfovanje, srednju brzinu interneta i do 3 različite geo lokacije. Skriva vašu lokaciju preusmeravajući kroz 3 različite države. Ovaj paket je trajan, a ne samo probni od mesec dana iako prvih 7 dana dobijate premium paket na test.

Instalacija i podešavanje

Za početak treba da preuzmete ProtonVPN sa njihovog zvaničnog sajta https://protonvpn.com/

besplatni vpn

Nakon preuzimanja i instalacije napravite nalog na sajtu, zahteva osnovno: korisničko ime, šifru i email. Možete čak i na samoj aplikaciji kada je pokrenete izabrati opciju za kreiranje naloga.

Nakon što ste napravili nalog i ulogovali se u aplikaciju sistem će vas provesti kroz osnovne funkcije. U principu pošto koristite osnovnu verziju najbolje da se ne komplikuje puno.

Jednostavno kao na slici ispod aktivirajte opciju “Secure Core” i zatim Quick Connect i zvanično ste anonimni na netu.

Nakon povezivanja možete da birate iz koje zemlje želite da vas VPN preusmerava ili jednostavno izaberete najbržu konekciju ukoliko vam nije bitno.

Na slici ispod možete da vidite primer aktiviranog preusmeravanja to jest povezivanja Srbija —> Švajcarska (zvanično vi anonimno krstarite netom negde iz Švajcarske).

Takođe možete da eksperimentišete sa raznim opcijama koje ova aplikacija nudi potpuno besplatno prvih 7 dana, nakon čega će vam ostati samo najosnovnije u free verziji.

2 Komentari

  1. Nije isti besplatni vpn i onaj koji ga platis u pogledu na brzini i data. Ako ti ne treba nesto preterano ili ti treba na nekom kracem periodu onda je besplatni super stvar 🙂

    • ProtonVPN svakako nudi 7 dana premium VPN-a bez ikakvih zahteva za karticom ili paypalom, svakako dovoljno da korisnik proceni da li mu se isplati uzimati jači paket. Ili jednostavno odradi šta mu je potrebno u tih 7 dana. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *