недеља , 26 март 2023

Exodus wallet recenzija

Exodus Wallet je u osnovi novčanik za držanje vaših kriptovaluta na jednom mestu. Za razliku od većine kripto novčanika koji nude opciju držanja po jedne ili dve valute na Exodusu trenutno postoji opcija držanja 100+ različitih valuta i nove se dodaju svaki mesec.

Takođe su izbirljivi šta dodaju tako da nećete naći neke sumljive valute koje nemaju nikakvu poslovnu strategiju ili tehnologiju iza sebe.

exodus wallet recenzija

Pored prelepog i jednostavnog dizajna Exodus je prvi desktop wallet koji je uveo ShapeShift. Sada pored opcije slanja i primanja kriptovaluta nudi i funkcije menjačnice pa možete da direktno u njemu menjate coine za neki drugi, na primer možete da svoj BTC promenite u ETH brzo i jednostavno. Količina koju dajte i primate je jasno i tačno prikazana da bi se izbegle sve nejasnoće.

Exodus wallet bezbednost

Po mom ličnom mišljenju ako izuzmemo hardverske novčanike (Ledger i Trezor) koje koštaju 75-120e ovo je verovatno najbolji wallet u ponudi trenutno.

Ukoliko zaboravite svoju šifru ili zbog nekog razloga ne možete da pristupite nalogu postoje dve opcije za povraćaj naloga.

1) Klasični email zahtev za povraćaj naloga (unesete email i pratite uputstva).

2) Verifikacija pomoću 12 reči.

Kada ste prvi puta pravili svoj profil na Exodus dobili ste 12 reči vezanih za svoj nalog, to su 12 nasumičnih reči koje treba da zapišete, slikate ili šta god želite ali morate da ih imate sačuvane da bi ne daj Bože jednom morali da dokažete da ste vlasnik naloga (sto nije nerealno, padne vam sistem, zavoravite šifru ili nešto treće).

Ukoliko niste zapisali tih 12 reči nema problema idite na vaš Exodus, izaberite opciju backup i tih 12 reči će da se nalazi tamo, zapišite ih sada dok nije kasno. Napomena: redosled reči je bitan pa pišite redom.

Korisnici širom sveta su dali svoju podršku Exodus walletu najbiše zbog svog prelepog dizajna, multifunkcionalnosti i odlične podrške kreatora ovog programa.

Treba napomenuti da ovaj wallet za sada nema 2FA (2 factor authentication) koje je trenutno verovatno najsigurnija bezbednosna opcija verifikacije nekog indentiteta ali nema sumnje da će i to biti rešeno u nekom od narednih update.

Glavna mana ovog walleta bi mogla biti njegov malo veći fee (provizija) u odnosu na ostale međutim meni to nikad nije predstavljalo problem u odnosu na to što nudi kada ga poredimo sa ostalima, ai razlika je zaista mizerna.

Exodus odlikuje izuzetno jednostavan interfejs koji kao da je namenjen za totalne početnike. Svaki korak od slanja, primanja i menjanja coina je jasno i detaljno objašnjen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *