субота , 4 фебруар 2023

Mobilne igre koje morate probati!

Mobilne igre su postale jedno od najisplativijih poslova današnjice. Bilo da vam je 15 ili 50 godina ko od nas nema bar neku igru instaliranu na svom telefonu.

Činjenica da se toliko novca okreće u toj sferi znači da i proizvođači moraju da predstave kvalitetnu igru da bi se izdvojili iz ne tako male konkurencije.

Osim toga trenutno stanje je da malo ko izlazi vani zbog ograničenja kretanja tokom korona virusa tako da nam svima treba način za ubiti bar malo vrmena u kući tokom dana koji slede.

Predstavljamo top 5 igara za prvi kvartal 2020e

Mobile Legends

Ovaj naslov ne bi trebao da predstavlja neko iznenađenje. Dota i LoL već deceniju i više dominiraju svetom eSporta puneći stadione svojim navijačima tokom turnira koji po spektaklu i veličini mogu da zasene većinu pravog sporta.

Nije ni čudo da se neko dosetio da napravi mobilnu verziju igre koja funkcioniše na isti fazon. Ukratko ovo je 5v5 igra u kojoj se 2 tima sukobljavaju sa krajnjim ciljem uništenja protivničke baze.

Međutim to i nije toliko lako, iako se možda ne čini tako ovo je igra strategije, nadmudrivanja i brzih refleksa. A generalno možda i najbolji način da pogubite živce.

Call of Duty Mobile

Još jedan naslov kome je predhodio planetarno popularni serijal Call of Duty za PC i konzole. Iako realtivno nova igra stekla je ogromnu popularnost sa velikim brojem igraca i noviteta predstavljenim iz dana u dan.

Osnova igre je jednostavna, 2 tima 5v5, jedna mapa (to jest vise koje se rotiraju nasumično svakom novom partijom) i jedna misija, a to je pobediti suparnički tim.

Generalno najpopularniji mod igranja je “Deathmatch” u kojoj bukvalno morate da ubijete protivnika pre nego on vas, prvi tim koji dostigne 45/50 killova je pobednik.

Takodje imate modove recimo Domination gde je poenta svega da zadržite određene lokacije što duže ili Bomb Mission gde morate da postavite/sprečite bombu pre nego tajmer otkuca.

Vrhunska HD grafika, mnoštvo raznovrsnog oružija, mapa i modova, casual i ranked sistem čine ovu igru vrednu svake preporuke.

Darkness Rises

Da mi je neko kao ljubitelju RPG igara pre samo 2 godine rekao da ćemo imati mobilnu igru sa kvalitetom priče i grafikom koja parira onima na PC-u u najmanju ruku bih mu rekao da ne zna šta priča.

Darkness Rises je igra koja će vas vući da je igrate ako ništa drugo da vidite kako se završava priča. Kako napredujete kako obično biva kod ovih igara vas prati i scene koje pričaju pricu o kraljevima, demonima, izdaji i heroju (vama) koji jedini može da spasi svet.

Igra pored zavidne grafike i priče poseduje odličan PvP sistem, mnoštvo popratnih priča za praćenje pred main story. Mogućnosti da ojačate svog lika raznim itemima i oklopima koje možete i sami da kombinujete. Poprilično je lako sastaviti SS klasu oklopa čim malo uđete u priču. Imate izbor između 5 klasa heroja od koji svaka ima prednosti i mane, a možete da igrate i svih 5 i razvijate ih putem.

Verovatno najopširnija igra do sada za koju nema dovoljno vremena da se sve opiše tako da ako vas zanima akcija, dobra grafika, istraživanje i malo razmišljanja dajte šansu ovoj igri.

Temple Run 2

Da, znam! Temple run definitivno nije najnapucanija igra i teško da može da se poredi sa ostalim naslovima na listi ali ej ovo je potpuno subjektivna lista tako da idemo….

Kultna igra koja je uspela da zadrži popularnost skoro 10 godina u nizu će testirati vaše reflekse i živce na potpuno novi način.

U osnovi poenta je prosta kupite zlatnike i boostove pri tome izbegavajući razne prepreke i gorilu koja vas vija. Greškama nema prostora i mada se na prvi izgled čini jednostavno iznenaditi će vas kada se najmanje nadate.

Da ne spominjem da što duže trčite postajte sve brži samim tim i teže je izbeći prepreke. Mnoštvo mapa će vam definitivno održati zainteresovanost naravno ukoliko pređete prvu.

Uđete da testirate igru i izgubite pojam o vremenu.

Beach Buggy Racing 2

Sad ovo je igra koja je definicija zabave. Malo stariji se možda sećaju popularne igre Crash racing za sony. Ova igra funkcioniše manje više po istom principu.

Poenta je da pobedite u trci koristeći ne samo svoje vozačke veštine i reflekse već i čitav arsenal raznog naoružanja kojeg kupite putem.

Mape su raznovrsne, ludovati ćete po planinskim stazama, izvoditi akrobacije po lunaparkovima, leteti i roniti, svaka staza luđa od prethodne.

Nema ograničenja niti pravila, jedino što se očekuje je da se zabavite pošto bilo da pobedite ili ne tako je dobar osećaj kad raznesete igrača ispred sebe raketom na navođenje….

Sad kada smo već kod igara da li je iko među vama razmišljao da strimuje ili se možda već bavi time: https://www.infogeekTwitch – Gejmeri znaju zašto!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *